Kontakt:     +381 65 33 99 363   email:      office@video-produkcija.rs

iza scene

Snimanje filma Plavo Nebo - staklara

Jedne od najbitnijih scena odlučili smo da snimamo u napuštenoj staklari. Scene koje smo tu radili i koje tek treba da radimo su dosta izazovne jer većina zahteva neku vrstu vizuelnih efekata počevši od set ekstenzija, dodavanja 3D elemenata, postave zelenog platna i slično. Nije bilo puno polemike oko kamere koju ćemo koristiti, RED Epic nam je davao visoki nivo kvaliteta koji je potreban kako bi uspešno intergisali vizuelne efekte u sirov materijal. Takođe treba pomenuti ekipu od 27 ljudi koji su učestvovali u realizaciji tih snimanja među kojima su glumci, tehnička podrška i ostali koji su doprineli kako bi snimanje bilo uspešno.

Snimanje spota - Nikoleta Radulović

Za potrebe snimanja spota Nikolete Radulović je izrentana Red Epic kamera sa objektivima i pratećom opremom. Samo snimanje je proteklo bez ikakvih problema. Vesela ekipa od početka do kraja je uspela da snimi sve potrebne scene i kadrove. Sve ovo je zabeleženo GH4 aparatom koji je bio na gimbalu radi hvatanja lepših kadrova. Mužički spot je sniman na veoma zanimljivom mestu a evo i nekih podataka o samoj lokaciji:

  Dvorac je sagradila porodica Špicer po projektu Steindal Imrea 1890-92. Ede Špicer je bio jedan od vlasnika Beočinske fabrike cementa. Dekoracija objekta diktirana je namenom i veoma uglednim ekonomskim statusom porodice Špicer. Objekat predstavlja primer eklektičkog sklopa u kome su funkcija i dekoracija usklađeni na jedinstven način, prepoznatljiv za prelazak vekova i pokušaj da se usklade i pomire elementi predhodnih stilova sa nastupajućim stilovima. Na zgradi se uviđaju stilovi od romantike, gotike, renesanse i baroka pa sve do modernih strujanja jugendstil, art noveau i secesije. Enterijer je nastao nešto kasnije, a odiše u duhu varijante mađarske secesije kitnjastih oblika. Vrednost objekta ogleda se u retkosti i u vremenu nastanka, odražavanju stilskih promena i rane faze secesijske arhitekture koja je upravo u ovom periodu na prelazu i koja će u potonjim arhitektonskim delima ovog stila jasno formulisati estetska i stilska opredeljenja. Posebnu vrednost objekta daje enterijer centralnog hola. Njime dominira kamin od zelenih žolnai kaljeva, urađen po posebnim nacrtima. Zidovi hola su sa stilizovanim biljnim ornamentima i oslikani secesijskim dekorativnim programom. Zidovi su obloženi drvenom lamperijom kao i galerija na spratu sa balusterima urađenim u punom drvetu. Iako je zgrada projektovana u duhu izrazite eklektike, na njoj se uočavaju trifori i okulusi, terasa i prozori, renesansne arkade, ograda terase i barokne crte kupole. U arhitektonskom kulturnom nasleđu Vojvodine ova zgrada, predstavlja jedinstven primer eklektičke arhitekture posebne namene sa veoma vrednim dekorativnim programom ostvarenom u duhu secesije, naročito u enterijeru. Danas, objekat je napušten i već duže vreme bez namene. Donedavno u njemu bila smeštena gradska biblioteka, radio, dom za vojne invalide i restoran. Na dvorcu ne postoje ni vrata ni prozori, a i krov polako počinje da popušta. Verovatno zbog toga je i dobio naziv "Kuća Duhova". Iako ruiniran dvorac još uvek ima šta da pokaže slučajnom prolazniku. Dvorac je evidentirano kulturno dobro. 

 

 
 

Snimanje filma "Plavo Nebo"

PLAVO NEBO: Uspon nove generacije je projekat snimanja dugometražnog filma koji se bavi životom učenika posmatranog iz uglova novih generacija, uz elemente naučne fantastike. Ovaj projekat je započet 2014. godine od strane grupe mladih koji snimajući ovaj drugometražni film imaju za cilj da prošire znanja u oblasti koja ih interesuje, obogate kulturna dešavanja u svom gradu i široj javnosti predstave rezultat svog rada.

Snimanje scena je trajalo 2 dana i u tih dva dana je snimnjeno sve što je isplanirano. Na snimanju smo koristili hexa copter sa GH4 kamerom, gimbal, rig, kran, slajder, dolly, led rasvetu a od aparata 5D Mark lll I GH4 Panasonic. 

Evo par fotografija sa samog seta:

 

Petnica and freestyle

Petnička pećina ili Petnica, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u blizini Valjeva, na vrhu krečnjačke stene.
Ova pećina duga 500m sadrži bogato arheološko nalazište sa ostacima iz ledenog doba, a danas pored mladih istraživača prirodnih fenomena, inspirisala je i nas, video ekipu LifeIsFun produkcijske kuće, da napravimo jedan kratak film i spojimo talenat sa prirodnim fenomenom. 
Naime, radi se o freestyle videu, u kome prikazujemo neosporni talenat našeg najboljeg basketball freestyle-ra Nemanje Blažića iz Kikinde, poznatijem kao Tricky i netaknutu prirodu Srbije na koju smo itekako ponosni.
Kada je reč o Tricky-ju, on jednostavno oduševljava svojim umećem i trikovima koje izvodi sa loptom, a što je najbitnije od svega, ne planira da odustane od toga da napravi karijeru u ovom sportu. Jedini je u Srbiji koji ima ambicije da mu egzibicioni basket bude zanimanje, a ima i realne šanse da se pojavi na svetskim takmičenjima, preko kojih bi voleo da svojim uspehom popularizuje atraktivnu disciplinu u našoj zemlji.
Samim tim, težeci da spojimo čoveka i prirodu, talenat i lepotu, došli smo do ideje da je Nemanja prava osoba za ovaj video i da je Petnica idealno mesto za realizaciju ovog projekta. 
Kao što ste već navikli, pored glavnog videa izbacicemo i "behind the scenes" iliti video iza scene, gde se možete upoznati sa opremom koju smo koristil, osobama koje su učestvovale u projektu i naravno kako smo se svi dobro zabavili snimajući ovaj projekat.
 
 
 
 

Extreme Snow Sledding

 
 
Večeras u 21h jedan od luđih LifeIsFun videa sto šmo do sada radili. Za sve je zaslužna najpozitivnija ekipa kako iz Aranđelovca tako i iz Beograda. Spojili smo harizme, i napravili najluđi provod iskoristivši ono malo snega što je napadalo емотикон smileBukulja, planina koja je ostavila prelepe uspomene na sve nas, postaće nadam se popularnija ovim videom, i dovesće još mnogo turista širom Srbije i Evrope емотикон smile 
Posebne zahvalnice svima koji su ucčestvovali u ostvarenju ovog projekta, i nadam se da ćemo se opet skupiti kod Coka Mistique na kafi емотикон smile


Zatim sajtovima: www.video-produkcija.rs i www.snimanjeizvazduha.com